http://www.konverteringsoptimisme.dk

19. Aug 2019
Sådan kan du optimere rammerne for dine ansatte i København
Sådan kan du optimere rammerne for dine ansatte i København

Denne artikel er sponsoreret af Erfainventar og Borreknob. Derfor kan artiklen indeholde betalte links.

Medarbejdertrivsel er i disse tider et uundgåeligt emne, og det er ikke uden grund. Studier har nemlig vist, at når medarbejdere trives i en virksomhed, så performer de bedre, yder mere og har færre sygedage. Der er altså kun positive effekter at hente ved at gøre noget for at øge eller bevare medarbejdertrivslen på din arbejdsplads.

Det er de færreste, der ikke er interesserede i at øge medarbejdertrivslen på deres arbejdsplads, og derfor er det også noget flere og flere virksomheder prioriterer. Det behøver ikke nødvendigvis at koste en formue at øge medarbejdertrivslen, og det behøver heller ikke ”kun” handle om at tilbyde sociale arrangementer. Tværtimod. Små indgreb i hverdagen kan gøre stor forskel og forhåbentligt mærkes på bundlinjen. Vi giver dig 3 tips til, hvordan du kan optimere rammerne og dermed øge medarbejdertrivslen hos dine ansatte i denne artikel.
En samlende og lækker frokostordning
Når klokken nærmer sig middagstid, begynder mange at længes mod mad, drikke og samvær med kollegaerne. Hos mange virksomheder har man 30 minutters frokostpause et sted omkring middagstid, men det er ikke alle steder, at de ansatte holder pause på samme tid eller for den sags skyld går til frokostpause. Nogle vælger at spise frokost under møder, andre to-go på vej mod et møde og nogle blot foran computeren.

Det er dog vigtigt, at hjernen får pause og kroppen får ny energi, og derfor er det et nemt sted at sætte ind som virksomhed. Dette kan du blandt andet gøre ved at tilbyde en lækker frokostordning, som alle kan tage del i. På den måde er medarbejderne tvunget til at holde pause sammen, når maden er på bordene, og det kan skabe en helt anden dynamik. Derudover kan medarbejderne også samles om den lækre mad, hvilket hurtigt kan få nogle spændende samtaler i gang på kryds og tværs.
Fokus på arbejdsmiljø
Som med meget andet, har omgivelserne og miljøet stor betydning for, hvordan medarbejderne trives. Dårligt indeklima, meget larm og støj samt rod er alle faktorer, som kan spille negativt ind på arbejdsmiljøet. Af den grund bør man som virksomhed også altid have fokus på disse faktorer og sørge for at skabe et miljø, alle kan være i.

Nogle kan sagtens arbejde i lidt larm, og dem kan man med fordel placere i kontorer ud mod veje eller mødelokaler. Andre kan derimod slet ikke koncentrere sig, og derfor bør man så vidt mulig afskærme dem fra det. Ligeledes kan rod også have indvirkning på koncentrationsevnen hos nogle, og derfor kan det være en god idé at have det ryddeligt på alle fælles arealer. Det kan du eksempelvis løse ved at investere i nyt kontorinventar som opbevaringsreoler, hvor bøger, mapper og andet kan opbevares overskueligt. Hvordan medarbejderne vælger at have deres bord (rodet eller opryddet), er dog op til dem selv.
Gør noget ekstra ud af møder og workshops
Luftforandring er en god ting. Indimellem har hjernen brug for forandring, således der kan skubbes i gang i andre processer eller generel kreativitet. Som virksomhed kan det derfor være en god idé at rykke møder og workshops ud fra arbejdspladsen en gang imellem og eventuelt gøre en tur ud af dem. Det kunne eksempelvis være til en konferencedag i Juelsminde på Borre Knob, hvor de smukke rammer med garanti vil skabe rum for nye idéer og succesfuld eksekvering. Læs mere om stedet på borreknob.dk og dyk ned i mulighederne for konferencer, workshops og events derude som virksomhed.

Selvom dagen står på arbejde, åbner nye rammer op for andre samtaler, nye ideudvekslinger og dynamikker mellem ansatte på en arbejdsplads. Indimellem blomstrer nogle medarbejdere på ny, fordi de for en stund kommer ud i nye rammer, der giver plads til andre facetter.

http://www.konverteringsoptimisme.dk

BUREAUFAKTA